Behandlingar

Jag jobbar med ett flertal metoder som höjer fertiliteten hos kvinnor och män

Kost och livsstilsrådgivning

Hur lever ni era liv? Ni berättar och jag ger tips på justeringar och förbättringar så att ni gör mer av det som ökar er fertilitet och mindre av det som sänker er fertilitet.
För god fertilitet krävs optimal hormonproduktion och balans mellan de olika könshormonerna. Ett sätt att uppnå detta är genom att ge körtlar och organ rätt näring för att fungera. Därtill kan man eliminera de faktorer i kosten som stör hormonproduktionen.
Ibland räcker inte de vitaminer och mineraler m.m. vi får från kosten, och det kan vara nödvändigt att komplettera med kostillskott för att uppnå optimal funktion. Alla behöver inte samma typ kostillskott utan det beror på hur symptombild, ålder, kön och en mängd andra faktorer ser ut. Således har jag ingen standardiserad rekommendation på kostillskott för ökat fertilitet utan ger alltid skräddarsydda råd.
Kosttillskott går att köpa av mig på plats kostnad för kosttillskott är olika från person till person.

Massage för hemmabruk

Massage är bra för att öka cirkulationen, så att det dels kommer näring till rätt plats och att slaggprodukter transporteras bort. Jag lär er några enkla grepp så att ni kan massera varandra på mage och korsrygg hemma i lugn och ro.

Ärrvävnadsbehandling

Den som har ärr efter operation i buken kan ha nedsatt cirkulation till följd, också efter de mindre synliga titthålsoprationerna kan det finnas störande ärrvävnad under ytan. Dessa ärr masserar jag med framgång så att de mjukas upp och slaggämnen transporteras bort och cirkulationen i området ökar.
Rekommenderat antal behandlingar, en timme per vecka 6 veckor.

Laserbehandling

Att laser ökar fertiliteten hos kvinnor upptäckte den Japanska läkaren Dr Oshiro av en slump år 1995. Han genomförde sedan en rad studier som bekräftade detta och numera vet man också att laser är mycket effektivt för att hjälpa män i alla åldrar att höja spermiekvaliteten.
Rekommenderat antal behandlingar, en timme per vecka 6-12 veckor.

Fertilitetshöjande rörelseövningar

Ludmila Mojzisova (1932-1992), var en fysioterapeut som utvecklade ett program med fertilitetshöjande rörelseövningar under 70-talet. Jag lär er att göra denna typ av ganska enkel men genial gymnastik som ökar cirkulationen till reproduktionsorganen och minskar spänningar i bäckenområdet. Detta program med övningar som tar ca 20 min gör ni sedan hemma tre gånger per vecka tills graviditet är uppnådd och t.o.m. vecka 12 av graviditeten.
Instruktioner och föreläsning.

Uppföljning av menscyklerna till graviditet är uppnådd

Gratis vid minst 6h behandling
Kvinnan tar sin morgontemp och kartägger sin menscykel i en fertilitetsapp (tex fertility friend). Varje månad när mensen kommer, skickar ni datan till mig. Om inte mensen kommer t.ex. pga. PCOS eller amenorrhea, finner vi lämpliga åtgärder för det.
”Vi har gjort söndagar till Våran massage dag och det är helt underbart att vi tar oss tid för varandra på det sättet. Vi har faktiskt blivit lite nykära .”
Suzette och Carl